Przyjęcia okolicznościowe

MENU KOMUNIJNE

Menu – 145zł / osoba

Liczba osób:

Godzina rozpoczęcia:

Zupa
– Rosół z makaronem

I ciepłe danie – obiad wieloporcjowo / 2 porcje mięsa na osobę/
– Rolada śląska
– Filet z kurczaka w chrupiącej panierce
– Kotlet po szwajcarsku

Dodatki:
– Kluski śląskie
– Ziemniaki gotowane
– Buraczki
– Surówka z marchwi z jabłkiem
– Surówka z białej kapusty

Deser – jednoporcjowo
– Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną

II ciepłe danie
– Krokiet z barszczem

Zimna płyta
– Półmisek wędlin swojskich
– Deska serów żółtych i regionalnych w winogronach
– Mięsa pieczone
– Pasztet z żurawiną
– Sałatka jarzynowa
– Sałatka grecka
– Pieczywo

Kącik słodkości
– Domowa szarlotka
– Domowy sernik
– Owoce

Napoje gorące – bufet (bez limitu)
– Kawa czarna i biała
– Herbata z cytryną

Napoje zimne – stoły (bez limitu)
– Soki owocowe
– Woda niegazowana z cytryną

 

    I MENU CHRZCINY

Menu – 110zł / osoba

Zupa
– Rosół z makaronem

I ciepłe danie – obiad jednoporcjowo /do wyboru
– Rolada śląska
– Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym
– Gicz z indyka pieczona
– Grillowany filet z kurczaka zapiekany z pomidorami i
mozzarellą
– Kapsa juhasa z pieczarkami
– Kotlet po szwajcarsku
– Tradycyjny kotlet schabowy / drobiowy

Dodatki / do wyboru
– Kluski śląskie
– Frytki
– Ziemniaki opiekane
– Ziemniaki gotowane lub puree
– Buraczki
– Sałatka wiosenna
– Modra kapusta
– Surówka z białej kapusty

Zimna płyta
– Półmisek wędlin swojskich
– Deska serów żółtych i regionalnych w winogronach
– Śledzie w śmietanie
– Pasztet z żurawiną
– Sałatka jarzynowa
– Sałatka grecka
– Pieczywo

Napoje gorące – bufet (bez limitu)
– Kawa czarna i biała
– Herbata z cytrynąNapoje zimne – stoły (0,5l/osoba)
– Soki owocowe
– Woda niegazowana z cytryną
– Napoje gazowane 10 zł / osobaOwoce7 zł / osobaTort, ciasta, ciasteczka – dodatkowo płatneAlkohol
– własny (opłata korkowa 10 zł za każdą otwartą butelkę)
– bez limitu – wódka biała – 35 zł / osoba
– wino – 35 zł / butelka
    II MENU CHRZCINY

Menu – 140zł / osoba

Zupa / do wyboru
– Rosół z makaronem
– Krem z warzyw z grzankami

I ciepłe danie – obiad wieloporcjowo /2 porcje mięsa na
osobę/do wyboru 3 rodzaje mięs
– Rolada śląska
– Pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym
– Gicz z indyka pieczona
– Grillowany filet z kurczaka zapiekany z pomidorami i
mozzarellą
– Kapsa juhasa z pieczarkami
– Kotlet po szwajcarsku
– Tradycyjny kotlet schabowy / drobiowy

Dodatki / do wyboru
– Kluski śląskie
– Frytki
– Ziemniaki opiekane
– Ziemniaki gotowane lub puree
– Buraczki
– Sałatka wiosenna
– Modra kapusta
– Surówka z białej kapusty

Deser – jednoporcjowo
– lody w chrupiacej panierce z musem
truskawkowym i bita śmietana

II ciepłe danie – jednoporcjowo
– Gulasz z pieczywemZimna płyta – Półmisek wędlin swojskich
– Deska serów żółtych i regionalnych w winogronach
– Śledzie w śmietanie
– Galaretka wieprzowa
– Jajka w sosie tatarskim
– Pasztet z żurawiną
– Sałatka jarzynowa
– Sałatka grecka
– PieczywoNapoje gorące – bufet (bez limitu)
– Kawa czarna i biała
– Herbata z cytrynąNapoje zimne – stoły (bez limitu)
– Soki owocowe
– Woda niegazowana z cytryną
– Napoje gazowane 10 zł / osobaOwoce7 zł/ osobaTort, ciasta, ciasteczka – dodatkowo płatne
Alkohol
– własny (opłata korkowa 10 zł za każdą otwartą
butelkę)
– bez limitu – wódka biała – 35 zł / osoba
– wino – 35 zł / butelka
Button